Weer winst voor Zuidhorn MO13

9678RC
WESTERLEE GN
tel. 0597-417501

Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma. Eenrum had 2x ruim gewonnen van TLC. TLC is een oud bekende van ons, in de najaarscompetitie zaten ze bij ons in de poule, 2x een gelijkspel was de eindstand, dus we waren gewaarschuwd! Bijna iedereen was zaterdagmorgen aanwezig, 2 afmeldingen (Nienke en Fleur), allemaal fit en goed uitgerust! ('vroeg naar bed' had Mireille in de app-groep gezet).

De eerste helft was een spannende strijd op het middenveld. Isa en Sanne hadden hun handen vol aan de 2 sterke grote middenvelders. Door een kiezelharde corner ging de bal via een been het doel in, 0-1 achter. Toen kreeg Sanne het op haar heupen en scoorde 2x na puntgave solo's. De voorsprong werd weer ongedaan gemaakt door wederom een kanonskogel van een corner en weer vloog de bal het doel in, 2-2.  Vrij snel kwamen we terug op voorsprong door goed combinatievoetbal van Violet, Carlijn en Isa werd de bal goed klaar gelegd voor Sanne en dan weet je bijna al zeker dat het een doelpunt wordt. Dit keer niet anders, weer op voorsprong! Vlak voor de rust werd een vlijmscherpe sliding door Elin ingezet om een scoringskans te voorkomen. Het goede nieuws was dat de bal werd geraakt maar het slechte nieuws was: de tegenstander ook. Scheidsrechter Peter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Gelukkig hebben wij Lotte, onze topkeeper in lastige wedstrijden. Heel koel werd vakkundig penalty gestopt. Yes!

De tweede helft speelde we tegen de wind in, maar dat maakt ons niet veel uit, binnen 5 minuten stonden met 4-2 voor door een goed bekeken schot van Carlijn, 4-2! De volgende 20 minuten werd er vol gestreden om werkelijk elke centimeter en werd door de solide verdeding met Rommy, Joyce, Elin en Ilse niks weggeven, tot 5 minuten voor tijd. Door een lange bal kwam een speelster van Eenrum alleen voor het doel en schoot knap raak, 4-3. Vanaf de aftrap werd er weer gescoord, door goed combinatie voetbal en een puntgave voorzet van Violet. De doelpuntenmaakster was Carlijn, 5-3! Dit was ook gelijk het einde van de wedstrijd. Super gevoetbald dames, nu genieten van deze verdiende overwinning!