Zuidhorn 1 weer met beide benen op de grond

12 september 2021 18:15

Na de vliegende start van vorige week tegen Lewenborg landden de spelers van Zuidhorn 1 gisteren op Sportpark de Kalkwijck weer veilig met beide benen op de grond. De mannen van Pontjo, dit keer spelend in het groenblauw op verzoek van scheidsrechter Wolthof, moesten het opnemen tegen zondag eersteklasser Hoogezand.

In de eerste vijf minuten keken de beide ploegen de kat even uit de boom maar in minuut 8 was er een schot van Eric Cruiming, na een één twee met Milan Stad, maar keeper Hoekstra stond op de juiste plek.

Even later mocht Hoogezand, na een overtreding van Gideon Kooistra, een vrije trap nemen op 30 meter van de goal. De bal belande op het hoofd van spits Uuldirks maar Iddo Kooistra kon de bal met een knappe save verwerken tot corner.

Zuidhorn had het betere van het spel en kreeg een aantal halve kansen maar kwam niet tot scoren. Na balverlies op het middenveld deed Hoogezand dat wel, Justin Slor maakte in de 19e minuut 1-0. Vijf minuten later, nadat Gideon aan de noodrem moest trekken, scoorde Hoogezand uit de goed genomen vrije trap. Het leek er even op dat Hoogezand een makkelijke middag zou krijgen maar keeper Kooistra wist tot twee keer toe door goed keeperswerk de 3-0 te voorkomen.

De mannen uit Zuidhorn bleven met goed voetbal gevaarlijk, op het middenveld was het trio Smit, Albert Villalta en Zwarteveen heer en meester. Hoogezand moest alle zeilen bij zetten om een tegentreffer te voorkomen. Met een zware overtredingen op Danny Schuiling en Gideon Kooistra, beide bestraft met geel, werd Zuidhorn het scoren belet. In de 40e was er een kans; Albert Villalta die met een mooi steekbal door Smit in stelling werd gebracht, maar hij kreeg de bal niet in de touwen. Even later lukte dat Stad wel. Een lange bal van Gideon Kooistra werd door aanvoerder Jacobs gespeeld op Stad en hij liet de massaal meegereisde supporters juichen, 2-1.  De prima fluitende Wolthof floot voor de rust zodat de spelers na een enerverende 1e helft even op adem konden komen.

Na de rust gaven de spelers van Zuidhorn weer vol gas en gingen voor de gelijkmaker. De goede kans hierop was een kopbal van Jacobs maar de bal verdween over de zijlijn. Nog geen vijf minuten later was er een geweldige solo van Albert Villalta, hij passeerde vier man en legde de bal op het hoofd van Stad maar die kopte naast.  Hoogezand werd steeds meer teruggedrongen maar de verdiende goal bleef uit.

Zo spatte een vlammend schot van Stad uiteen op de lat en kon de adelaar net niet de juiste richting geven aan een goed genomen corner. Stad die via knappe draai –kapbewegingen twee man en de keeper passeerde bracht Zwarteveen in stelling maar zijn lob over de keeper werd ternauwernood van de lijn gered. Waar het beter spelend Zuidhorn niet lukte om te scoren was het in 75e minuut Hoogezand die 3-1 maakte. Een corner werd niet goed verwerkt en Slor kon zijn tweede van de middag maken.

Zuidhorn probeerde het daarna nog wel, met de verse krachten Scholtens en Nieborg maar de aansluitingstreffer bleef uit. In de 88e minuut maakte uit een corner Hoogezand nog de 4-1.  Na 90 minuten kon Zuidhorn zonder punten maar met opgeheven hoofd het veld verlaten.  Volgende week de laatste poulewedstrijd van de beker thuis om 15.00 tegen Drachtster Boys