Hardegarijp 1 - Zuidhorn 1

21 november 2021 11:15

Op sportpark de Warren moest Zuidhorn het opnemen tegen Hardegarijp. Van een drassig weiland was echter geen sprake integendeel, het duel werd gespeeld op kunstgras. Direct na het fluitsignaal van de Boer werd duidelijk dat het een moeilijke middag zou gaan worden voor de mannen van trainer Pontjodikromo.

Hardegarijp zette vol druk op de achterste linie, deze keer Gideon Kooistra samen met Milan de Koe het hart van de verdediging, waardoor Zuidhorn maar moeilijk aan het voetballen kwam. Trainer Gerrie Schouwenaar had zijn tegenstander goed geanalyseerd waardoor de middenvelders, Zwarteveen, Albert Villalta en Smit maar moeizaam hun geliefde spel konden spelen. Toch was het na vijf minuten de 0-1 door Zwartenveen op aangeven van Buursema.   Hardegarijp had in de 10e minuut een kans om op de gelijkmaker maar keeper Kooistra kon met een knappe safe de achterstand voorkomen. Even later was het een lange bal van de keeper op Jacobs, die zoals de hele middag het luchtduel won en de bal doorkopte op Schultinga die met een afgemeten voorzet Buursma bediende zodat hij bal voor de voeten van Albert Villalta kon koppen maar hij miste zijn bekende precisie waardoor zijn schot net over de doellat verdween. Even later had de Koe de kans om zijn ploeg te laten juichen echter hij kopte de goed aangesneden corner van Zwarteveen over in plaats van in de goal. Ondertussen bleef ook Hardegarijp dreigend en was met een schot op de lat heel dicht bij een doelpunt. Na een half uur spelen was het na een afgeslagen corner Albert Villalta die de bal oppikte, een tegenstander op het verkeerde been zette en de bal speelde op Schultinga die niet twijfelde en de bal in de touwen schoot, 0-2. Vlak voor rust kon de voorsprong verder worden vergroot maar de Koe kopte de bal uit een corner in de handen van de keeper. Scheidsrechter de Boer floot voor de rust. Na de thee kwam Zuidhorn ongewijzigd maar met de nodige instructies het veld op. Toch was het Hardegarijp die heel snel de aansluitingstreffer op het scorebord liet noteren. Een goede aanval van de mannen in het rood werd afgerond met een afstandsschot van een meter of 12 waar keeper Kooistra geen antwoord op had. Een waarschuwing voor Zuidhorn en een extra stimulans voor Hardegarijp. In de 60e minuut was het een forse overtreding op Gideon Kooistra die hem bijna zijn enkel kostte.  De overtreding paste niet in het beeld van de wedstrijd maar zorgde wel voor een kantelpunt. De Boer hield vreemd genoeg de passende kaart op zaak en even later moest Gideon Kooistra het veld verlaten. In zijn plaats kwam v.d. Steege en zette trainer Pontjo het een ander om met als doel een gelijkmaker van Hardegarijp te voorkomen. In minuut zeventig was het Jacobs die na een pass van Ruben Kooistra één op één met de keeper kwam, maar zijn lob ging niet alleen over de keeper maar ook over de goal. Niet veel later kreeg Jacobs de bal van Cruiming maar zijn knappe omhaal verdween langs de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut ging het fout. Een bal, net over het centrale duo, werd opgepikt door de spits en hij kon alleen door de keeper die hij knap passeerde, 2-2. Een door trainer Schouwenaar gewenste uitslag maar niet voor Zuidhorn en ze zetten, met nog tien minuten te gaan, nog eens flink aan. Dit leidde na een knappe solo van Cruiming bijna tot een doelpunt maar zijn schot miste kracht. Met de 90 op de klok was er nog een kleine kans voor Koek, net ingevallen voor Schultinga, bij de eerste paal passeerde hij zijn man maar in de kluts die volgde wist doelman uiteindelijk een doelpunt te voorkomen. Het laatste wapenfeit was een actie van Jacobs maar zijn bal belandde in het zijnet. Na 92 minuten vond de Boer het voldoende en floot de wedstrijd de boeken in. Hardegarijp was tevreden met een punt. Zuidhorn heeft er twee laten liggen in Friesland; 2-0 mag je niet weggeven maar het stond die middag niet goed zoals dat in trainersjargon heet. Volgende week thuis tegen ‘t Fean een nieuwe kans op drie punten.