Zuidhorn loopt in slotminuten tegen onverdiende nederlaag aan

3 december 2017 17:15

DZOH heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van Zuidhorn. Zuidhorn moest een dure prijs betalen voor de fraaie 6-0 bekerzege op Gorecht. Jos Schultinga en Jaap Jacobs hielden een blessure over aan de midweekse wedstrijd en Jordi Schuiling raakte in de warming-up al geblesseerd aan zijn kuit en moest na een minuut of 15 naar de kant.

Zijn vervanger, Gideon Kooistra, liep in de tweede helft een ernstige knieblessure op. Zuidhorn was grote delen van het duel  net wat sterker dan DZOH, maar in de 88e minuut maakte de ploeg van trainer Martin Drent de 2-1 en daarmee pakte zijn ploeg de niet meer verwachte winst.

De eerste kans was voor Zuidhorn toen Jan Peter Steenbergen de bal van de keeper afpakte, maar Jordi Schuiling kon het doel – met veel verdedigers, maar geen doelman – niet vinden. In de 11e minuut nam DZOH de leiding, toen Jeroen Smit van dichtbij inschoot na een goede aanval en matig verdedigen van Zuidhorn. In de 42e minuut maakte Zuidhorn op het moeilijk bespeelbare veld verdiend gelijk. Bart Brandts Buys zette knap door na een voorzet van Wouter de Boer, combineerde met Robin van der Steege – al snel terug gekeerd inde basis na een blessure – en Brandts Buys maakte het zelf af: 1-1.

Na de pauze kregen beide ploegen wat kleine kansen. Na 61 minuten kwam Hugo Koek in de ploeg voor de geblesseerd geraakte Gideon Kooistra. Later kwam Peter Janse nog voor de leeg gespeelde van der Steege, het waren de eerste speelminuten voor Janse in deze jaargang. DZOH leek te scoren na een enorme scrimmage, maar uiteindelijk werkte Ruben Kooistra de bal weg. Zuidhorn dacht twee keer recht te hebben op een strafschop, Eerst werd Jan Peter Steenbergen vast gehouden in het strafschopgebied en even later kreeg een verdediger van DZOH de bal op de uitgestoken arm. De scheidsrechter floot beide keren niet. Toen de lampen al lang waren ontstoken en de wedstrijd op een gelijkspel leek uit te draaien greep DZOH toch de winst. Een vrije trap van Tim Asman verdween langs de muur in de korte hoek. In de blessuretijd maakte Bastin Boer uit een counter nog de 3-1.