Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Be Quick wint in een open wedstrijd van Zuidhorn

29 mei 2022 17:00

Gisteren stond de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. De groen-witte brigade moest naar Be Quick; een van gedoodverfde kampioenskandidaten in de tweede klasse die door tal van blessures een moeizaam seizoen spelen. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel dan alleen nog een of twee plekjes op de ranglijst kunnen stijgen.

Dit gegeven zorgde voor een open wedstrijd die deze middag onder de bezielende leiding stond van scheidsrechter Ben Volders. Trainer Pontjo, die geen beroep kon doen op Gideon Kooistra, Robin v.d. Steege en Milan Stad, liet zijn team vanaf de eerste minuut hoog druk zetten en aanvallend spelen om zo een snelle voorsprong te forceren. Deze aanpak resulteerde in de eerste twintig minuten tot behoorlijk wat kansen. De eerste was voor Villalta die na een steekbal van Zwarteveen vrij voor de keeper kwam maar zijn schot kon door zijn verdediger verwerkt worden tot een ingooi net naast de cornervlag. Door de wind die deze middag flink wapperde met windkracht vijf was het lastig voetballen voor de beide teams. Even later was het Buursema die in plaats van zijn bekende kap en draai beweging de bal voorzette op Jacobs die dat niet had verwacht en daardoor niet verder kwam dan een rolletje. Na een kwartier spelen was het een lobje van Schultinga op zijn aanvoerder maar hij kreeg zijn schoen er niet goed onder met een corner als gevolg. Die werd gewoontegetrouw, net al alle hoekschoppen deze middag, genomen door Zwarteveen. Hij deponeerde de bal op het hoofd van Jacobs maar zijn kopbal miste precisie. Een doelpunt voor Zuidhorn hing in de lucht, de grootste kans daarop was voor Buursema na een mooie een-twee met Jacobs. Maar zijn schot miste vuurkracht waardoor een voetje van een verdediger het kon verwerken tot hoekschop. De corner leidde tot de volgende kans maar de kopbal van Buursema kon eenvoudig gevangen worden door de keeper. Daarna volgde de eerste kans voor Be Quick en die was wel meteen raak. Een lange bal ging net over de laatste lijn van Zuidhorn. De spits van Dokkum kon de bal oppikken en eenvoudig voorgeven waarna vanaf de rand van de 16 de bal vrij kon worden ingeschoten. Het schot veranderde op het laatste moment van richting waardoor keeper Kooistra kansloos was; 1-0. Zo werd in tegenstelling tot Zuidhorn de eerste kans van Be Quick omgezet in een doelpunt. Even later kreeg de thuisploeg weer een kans maar een op een wist keeper Kooistra de 2-0 te voorkomen. Zuidhorn probeerde voor rust nog wel langszij te komen. Zo was er een kopkans voor Koek uit een kort genomen corner maar de bal ging over in plaats van onder de lat. Daarna was er nog een kans voor Koek die een steekbal kreeg van Buursema, die zich knap had vrijgespeeld maar hij kon de kans niet verzilveren in een doelpunt. Waardoor de beide ploegen met 1-0 de rust in gingen. Na de rust kwam Scholtens de licht geblesseerde Koek vervangen en hij gaf direct zijn visitekaartje af, met twee goede intercepties en kort daarop een schot uit de 2e lijn die de  keeper dwong tot een redding. De wedstrijd golfde wat heen en weer waarbij Zuidhorn probeerde de gelijkmaker te scoren maar het leek deze middag niet bij machte om de kansen af te maken. Langzaam maar zeker kantelde het spreekwoordelijke kwartje de andere kant op. Dokkum ging wat gemakkelijker spelen met de wind in de rug en de voorsprong op het scorebord en Zuidhorn ging steeds geforceerder op zoek naar het verdiende doelpunt. Waardoor het met een snel uitgespeelde counter in minuut 60 de 2-0 kon noteren. Daarna was het kwartje gevallen en liep Be Quick met twee identieke doelpunten in de 70e en 80e minuut uit naar 4-0. Na negentig minuten spelen floot de prima leidende Ben Volders die middag voor de laatste keer. Volgende week de laatste wedstrijd van de deze competitie, thuis op het Johan Smitpark de derby tegen SV Marum. Daar kunnen de mannen onder aanvoering van Jacobs laten zien dat het seizoen niet als een nachtkaars uitgaat maar spetterend zal eindigen.