Nieuws - Zuidhorn

Sponsors

Nieuws

Nieuws
Hier vind je het laatste nieuws vanuit de JC en TC.


Het wie, wat en waar bij vv Zuidhorn
Een nieuw seizoen, nieuwe gezichten, nieuwe teams en nieuwe tegenstanders. Op dit A4-tje in het kort de “routekaart” voor vv Zuidhorn spelers en ouders in de leeftijdscategorie O7 t/m O12.

De wedstrijden
Alle jeugdteams spelen wedstrijden in een KNVB-competitie. Deze competities worden ingedeeld op basis van uitslagen uit een eerder gespeelde serie. De KNVB noemt dit het 4 – fasen model. Alle informatie hierover is te vinden op; 4 fasen model

Alle jeugdteams hebben een leider of begeleider. Dit is over het algemeen een ouder die dit vrijwillig doet. Een leider zorgt voor de begeleiding van de spelers tijdens, voor en na de wedstrijden. De andere ouders kunnen worden ingeschakeld om ranja te halen, het veld klaar te zetten, te rijden naar uitwedstrijden of te fluiten. De leiders hebben via de mail een voorbeeldschema ontvangen zodat alle ouders “verdeeld” kunnen worden bij het realiseren van deze taken. Iedereen doet dus iets.

Bij een uitwedstrijd wordt er over het algemeen voor de sporthal verzameld. De leider vermeldt de vetrektijd in de appgroep. Speelt het team thuis dan kan er verzameld worden op het betreffende veld. De O8 t/m O10-teams spelen over het algemeen op veld 3. De O11 en O12 op veld 2 of 4. De velden dienen uitgezet te worden met pionnen. Voor veld 3 dienen de doelen gehaald en gebracht te worden op verzamelplaats tussen veld 2 en 3. Ruim de doelen na de wedstrijd op!!!

Alle spelregels en benodigde informatie is te vinden op; spelregels O6 t/m O12 Vragen m.b.t. deze wedstrijden, begeleiding etc.; Arnoud Hoogakker, jeugdzaken@vvzuidhorn.nl

De trainingen De trainingen worden gegeven volgens het Trainingsschema. Gaat een training niet door dan wordt dit via de leiders of de trainer in de appgroep gemeld. De trainingen worden gegeven a.d.h.v. een jaarplanning. Oefenstof is gepland en afgestemd op ddscategorie. Vragen m.b.t. trainingen in het algemeen kunnen gemaild worden naar Martin Lobers; martin.lobers@vvzuidhorn.nl

Op de woensdag wordt de training gecoördineerd door Frans Cairo. Deze trainingen worden gegeven door jeugdspelers, ouders en enkele studenten van het Alfa College. Vragen m.b.t. deze trainingen kunnen gesteld worden aan Frans; frans.cairo@vvzuidhorn.nl

Lijkt het je leuk kennis te komen maken met vv Zuidhorn, dan kan dit op de woensdagmiddag. Dit geldt voor spelers t/m 12 jaar. Hiervoor dient u van te voren contact op te nemen met Frans Cairo.

Kleding
Clubkleding;
Elk team krijgt de beschikking over een kledingtas. Deze is op 31 augustus uitgereikt aan de leiders. In deze tas zit een broekje en shirtje van de club. Spelers krijgen deze te leen en dienen beide weer in te leveren aan het eind van het seizoen. De spelers komen in hun outfit op de club en kleden zich thuis om. De kleding is gesponsord, maar niet als vrijetijdskleding of trainingskleding te gebruiken. Alleen dragen tijdens de wedstrijden dus! Sokken dienen gekocht te worden bij Schuiling.

Eigen kleding
Op de training dragen de spelers eigen kleding. Veel spelers hebben inmiddels “clubkleding” omdat zij mee hebben gedaan aan voetbalkamp. Dit mag ook gedragen worden tijdens de trainingen. Komen spelers in een wedstrijdshirt op de training, dan wordt er door hem/ haar niet getraind.

Schoenen en scheenbeschermers
Dienen de spelers zelf te kopen. Clubkleding is verder te bestellen via de website; https://vvzuidhorn.masita.com/. De trainers krijgen van de club een trainingsoutfit. Deze bestaat uit een trui, lange broek en jas. Ook zij kunnen extra kleding bestellen via de website. De begeleiders/ leiders van de team krijgen een jas van de club zodat zij herkenbaar op de velden in de provincie te zien zijn. Leiders kunnen deze aanvragen bij; kleding@vvzuidhorn.nl

Materiaal
De club beschikt over veel trainingsmateriaal. Zo af en toe raakt er wel eens een bal kwijt in de bosrijke omgeving. Mocht u een bal vinden wilt u deze dan inleveren bij een trainer? Alle trainers hebben een code ontvangen waarmee zij hun locker kunnen afsluiten en de ballen zo dus goed kunnen bewaren.
Op de wedstrijddagen zijn pionnen nodig om de velden uit te zetten. Deze zijn te vinden in de bestuurskamer. De bestuurskamer is te bereiken via de hoofdingang van de sporthal. Kom je als eerste?? Neem dan de hele stapel mee voor je collega-velduitzetters. In de bestuurskamer is ook ranja te krijgen. Het advies is de ranja voor de wedstrijd al op te halen. De vrijwilliger in de bestuurskamer weet dan ook dat het team aanwezig is.

Tot slot
Ik hoop u als ouder nu enigszins wegwijs te hebben gemaakt voor de komende seizoenen. Mocht u een rol willen spelen binnen de club, schroom dan niet! Stuur een mail, pak de telefoon of schiet iemand aan langs de lijn! Het organiseren van een toernooi, het draaien van een kantinedienst, het meedenken binnen de diverse commissies, allerlei mooie dingen die de komende jaren geregeld moeten/ mogen worden

Lidmaatschap vanaf (bijna) 6 jaar
Lid worden van vv Zuidhorn kan vanaf het kalenderjaar waarin de zesde verjaardag van het potentiële nieuwe lid valt. Voetballen kan voor zover er ruimte is in een team dat bij het nieuwe lid past. We doen er alles aan om nieuwe (jeugd)leden zo spoedig mogelijk in te delen. Speciaal voor de (ouders van) kinderen in de leeftijd van (bijna) 6 tot en met 8 jaar is een handig  Informatieblad opgesteld. 

Trainingen
Kijk bij het kopje 'trainen' voor de actuele lijst met teams, trainers en tijden. 

Vragen?
Voor vragen over alle nieuwsberichten van de jeugdafdeling kun je contact opnemen met: tc-jeugd@vvzuidhorn.nl 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!