Datum

12 september 2015 10:30

Accommodatie

Onbekend

Na de uitstekende prestatie in de beker was het vandaag zaak deze lijn en het goede gevoel door te trekken naar de competitie. Het is altijd lekker om te starten met een overwinning en het moest dan thuis tegen Helpman F1 gebeuren. Het begin was aftasten en we voelden dat we zeker niet minder waren dan de tegenstander, al had Heplman wel de beste kansen in de beginfase met een bal op de lat en een bal op de paal. Langzaam maar zeker kon Zuidhorn wat meer druk naar voren zetten met redelijk veldspel en na een klutssituatie kwam de bal voor de voeten van Stijn die geen moment twijfelde en ons op voorsprong zette via een droge knal. Dat gaf ons een duwtje in de goede richting en een paar minuten later schoot Ruben de bal voor het doel. De bal ketste via een speler van Helpman zo de goal in. Lucky, maar die tellen ook. Achterin een hoofdrol voor Joost en Jort die door hard werken ervoor zorgden dat Helpman niet terug kon komen in de wedstrijd en Marijn zijn doel schoon kon houden. Vlak voor rust sloegen de groenen weer toe. Door goed werk van Thomas prikte Ruben de bal door de verdediging en zette daarmee Stijn alleen voor de keeper. Uiterst koel maakte hij de 3-0. Iets geflatteerd want Helpman speelde eigenlijk net zo goed als Zuidhorn. Met 3-0 aan de ranja is het dan zaak in de 2e helft snel die 4e te maken om de boel in het slot te gooien. Maar dat liep even anders. Helpman werd sterker en sterker en Zuidhorn moest omschakelen van mooi voetbal naar werkvoetbal. En gewerkt werd er. Niemand verzaakte en we knokten voor iedere meter. Toch kwam Helpman terug tot 3-1 en met nog 10 minuten te spelen werd het zelfs 3-2. Zuidhorn kwam meer en meer onder druk te staan en loerde op de counter. Daar kwamen ook nog prima kansen uit voor Romme en Bram, maar het geluk van de 1e helft was weg. De laatste minuten waren te spannend, maar Dante die de 2e helft het doel verdedigde voorkwam keer op keer en met een paar prachtige reddingen dat Helpman de gelijkmaker kon maken. Het laatste fluitsignaal kwam als een bevrijding en met een prima gevoel de 1e 3 punten in de hoofdklasse in de tas. Top gedaan mannen!