Datum

27 februari 2016 10:00

Accommodatie

Onbekend

Prachtig voetbalweer vandaag! Niet te koud, zonnetje erbij, de lente lonkt en vandaag een mooie laatste pot voor de competitie weer van start gaat. Vandaag startte F1 in een zeer aanvallende opstelling met veel loopvermogen op het middenveld en 2 spitsen. Opdracht voor het middenveld was dan ook goed mee te verdedigen indien GRC de aanval koos. De 1e helft waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. Achterin stonden Joost en Jort steeds goed en konden via spelverdeler Dante er goed langs de zijkanten uitkomen waar Ruben op links veel ruimte kreeg en Thomas het iets lastiger had omdat hij daar de beste man van GRC ook nog uit moest schakelen. Voor loerden Stijn en Romme op hun kans. Veel kansen kwamen er aan beide kanten niet doordat beide teams goed vanuit hun opdracht speelden en goed in de posities bleven. Zuidhorn was net even een tikkie beter de 1e helft, maar er werd niet gescoord. 0-0, met een prima gevoel de rust in. Het plan voor de 2e helft was om er nog net even een schepje bij te doen in de hoop dat GRC wat eerder vermoeid zou raken. Helaas kwam GRC direct goed door in het begin van de 2e helft en scoorde de 0-1. Dat was een kleine domper, maar nog niks aan de hand. Een paar minuten later echter viel er een totale "lucky goal" achter de goed keepende Julian, het was niet eens een schot te noemen en toen werd het lastig. Waar we vorige week knakten en het opgaven bleven we nu wel voetballen, al kreeg GRC wel de overhand omdat het nou eenmaal lekkerder voetballen is met een 0-2 voorsprong. Uiteindelijk knokten we ons door een prima goal van Ruben terug in de wedstrijd, maar waren we niet bij machte om de gelijkmaker te scoren. Misschien was een gelijkspel verdiend geweest, maar dat is voetbal en we hebben i.i.g. laten zien dat we kunnen voetballen en kunnen blijven knokken en dat geeft vertrouwen voor de competitie.