Sponsors

Zaterdag 1 wint met ruime cijfers van Kollum

Zuidhorn 1

-

Kollum 1

Datum

18 augustus 2015 19:00

Accommodatie

Onbekend

De laatste oefenwedstrijd voor de bekerduels voor Zuidhorn beginnen zit erop. vv Kollum, uit het gelijknamige Friese dorp, werd met 9-4 verslagen. Een uitzonderlijke uitslag voor Zuidhorn, dat vorig seizoen bekend stond als moeilijk scorend, maar defensief sterk. Dinsdagavond vielen de treffers als rijpe appelen uit de bomen. Het verschil tussen beide ploegen was minder groot dan de uitslag doet vermoeden.

Kollum degradeerde afgelopen seizoen min of meer kansloos uit de 2e klasse. Slechts 15 punten behaalde de ploeg en bovendien zag het de beide topscorers, Joop Pijnacker en Hein van Marrum, vertrekken naar respectievelijk Buitenpost en ACV. De selectie werd versterkt met talentvolle A – junioren, Sake de Haan (Harkemase Boys)en spits Alex van der Veen (van Buitenpost), die een sterke indruk maakte in Zuidhorn en 1 x scoorde. De andere drie treffers van de bezoekers kwamen van de pas 21- jarige Romke Bos. 

Zuidhorn miste nog steeds de geblesseerden Peter Schultinga en Frederik Eilander, terwijl nu ook Jasper van der Woude en Marco Meijer moesten toekijken met lichte kwetsuren. Jordi Schuiling is op vakantie. Wouter de Boer speelde voor het eerst dit seizoen mee in het 1e team. 

Kollum nam na een onstuimig begin, waarbij Zuidhorn geen enkele ruimte om te voetballen werd gegeven, de leiding in de 10e minuut. Een indirecte vrije trap werd niet fel genoeg verdedigd en Groothof moest ook capituleren. Nadat een kopstoot van Bart Brandts Buys geen doel trof, maakte Jaap Jacobs al snel gelijk, een prachtig geplaatste kopbal na een voorzet van Ruben Kooistra: 1-1. Halverwege de 1e helft bediende Jos Schultinga zijn teamgenoot Jan Peter Steenbergen. De inzet van JP werd met de hand tegen gehouden door een Friese verdediger, waarna captain Laurens Bloem vanaf 11 meter zijn ploeg op voorsprong schoot: 2-1. 

Kollum was zeker niet ongevaarlijk. Eerst strandden de mannen in het oranje op de paal en even later moest Groothof een paar keer sterk ingrijpen. De doelman had het in de 1e helft drukker dan de vorige drie oefenwedstrijden bij elkaar. Zuidhorn was slagvaardiger dan de gasten en in de 35e minuut maakte Schultinga er 3-1 van, na een prachtige pass van Jacobs. Vlak voor de gebruikelijke onderbreking halverwege zorgde Jan Peter Steenbergen van dichtbij voor 4-1, op aangeven van Jaap Jacobs. Kollum dacht nadrukkelijk aan buitenspel, de verdedigers bleven staan en de gehele ploeg zeurde het restant van de 1e helft tegen de arbiter.

Na de thee kwamen Eelco de Gries en Peter Janse in de ploeg en Janse liet meteen even zien wat zijn specialiteit is. Na een pass van Kevin van der Kooi en een mooie actie stond het 5-1. Vijf minuten later veroverde Van der Kooi de bal en bediende Jacobs, die eerst de doelpaal testte en toen de rebound eenvoudig binnenschoof: 5-1. Een fraai schot van Steenbergen ging net over, maar na 61 minuten was het opnieuw raak voor de thuisclub. Na een overtreding op Jos Schultinga deponeerde Laurens Bloem de vrije trap op het hoofd van Daan Kocken, die knap en laag bij de grond inkopte: 7-1. 

Wie had verwacht dat de Friezen het nu wel geloofden, kwam bedrogen uit. Alsof het nog 0-0 stond, zo ging de ploeg van de als hoofdtrainer debuterende Jarich Kloetstra er tegenaan. Binnen een mum van tijd stond het via fraaie treffers al weer 7-3. Jaap Jacobs bracht 8-3 op het bord (voorbereidend werk van Schultinga en Eelco de Vries) en een kwartier voor tijd maakte Kollum er 8-4 van. 

Het laatste doelpunt kwam opnieuw van Jacobs, nu stonden Wouter de Boer en Jan Peter Steenbergen aan de basis: 9-4. Dertien treffers op een rustige nazomeravond, een zeldzaam verschijnsel. Zaterdag begint de bekercyclus voor Zuidhorn met een nieuwe trip naar Leens, het pittoreske dorpje in Noord – Groningen. FC LEO speelt ook in het oranje en maakt komend seizoen zijn rentree in de 3e klasse. Kollum krijgt 4e klasser Beetgum op bezoek. 

Opstelling Zuidhorn:

Groothof; Kocken, Spijkerman, Bloem, De Boer (46: de Gries),; Schultinga, Kooistra, Van der Kooi (66: De Boer), Brandts Buys (46: Janse); Steenbergen, Jacobs.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!